Kurser

Här finns info om hur det är att gå på kurs hos Vibrant Dogs, aktuella kurser, samt hur du bokar.Varför kurs?

Det finns många anledningar att gå en hundkurs. Det är inte bara ett tillfälle att få tips och råd - det är också ett sätt att träna din hund på att vara lugn och fokuserad bland andra hundar och människor. Det har du stor nytta av sen när du ska träna på promenaden eller ta med din hund någonstans.

Att gå kurs är i de allra flesta fall billigare än att ta privatlektioner om du vill gå flera tillfällen. Du kan dessutom lära dig mycket av de andra kursdeltagarna! Ibland ställer någon en fråga du aldrig skulle ställt men som du har nytta av att höra svaret på, ibland får du pusta ut när du ser att andra också stöter på hinder i träningen, och ibland får du "aha"-upplevelser när du ser hur någon annan gör med sin hund. 

Kanske tycker du dessutom att det är skönt att det inte är superfokus på dig och din hund precis hela tiden.

Nya som erfarna hundägare går kurs av flera olika anledningar. Själv tycker jag att gå kurs är något av det bästa som finns! 


Gå kurs hos Vibrant Dogs

Vibrant Dogs erbjuder ett utbud av olika kurser. Framförallt är det kurserna Teamwork (vardagslydnad), Nosework 1 och 2 (grunder och fortsättning), Superdog (aktivering & självförtroende) och valpkurser som är i rotation.

Jag föredrar att hålla antalet deltagare runt 4-5 deltagare beroende på kurs för att hinna ge personlig feedback och utrymme för frågor till alla utan att kurstillfällena blir alltför långa.

Mitt mål är att du som kursdeltagare ska...

  • Utvecklas i praktiska övningar och teoretisk kunskap
  • Känna dig välkommen att ställa frågor och få svar på dem
  • Känna att du och din hund kan komma som ni är, utan att behöva jämföra er med någon annan
  • Känna att det är okej att göra fel - det är ju så man lär sig!
  • Förstå varför vi gör som vi gör
  • Identifiera din och din hunds styrkor, som individer och som team
  • Avsluta kursen redo att gå en fortsättningskurs eller veta hur du ska ta nästa steg för att utvecklas själv


Beroende på kursen får du en sammanfattning efter varje kurstillfälle eller efter avslutad kurs. På så sätt kan du känna dig säker på att du inte glömmer något viktigt.

På vissa kurser får du även dokument med teori skickade på mailen. Då slipper du anteckna själv under kurstillfället och kan gå igenom allt hemma i lugn och ro, i din egen takt.

Under kursens gång är du alltid välkommen att skicka ett mail om du har frågor, om du vill ha en förenklad version av en övning eller om du utvecklas snabbt och vill försvåra.