MILJÖTRÄNING - Valp & unghund [15+22/8 kl 17]

Datum: Måndagar 15 + 22/8
Tid: 17.00 - 18.00
Antal deltagare: Max 5
Förkunskaper: Inga, men din hund är minst 3 mån.

---------------------------------------------


Har din unghund svårt att slappna av i olika miljöer? Är din valp osäker på nya saker? Eller vill du bara ge din hund de bästa förutsättningarna för att bli en trygg och självsäker individ? Då är denna minikurs för dig.

På den här kursen fokuserar vi på miljöträning - att kunna slappna av, vara trygg, och våga närma sig nya saker och miljöer även om det låter och känns konstigt i början.

I en kontrollerad, säker miljö låter vi hundarna stöta på främmande saker som nya underlag och ljud, och hjälper dem att känna sig bekväma. Vi tränar både på att våga utforska, och på att ta det lugnt och strunta i att det händer saker runtomkring.

Efter kursen har du koll på hur du hjälper hunden att slappna i olika miljöer så ni kan åka tåg, gå på café, besöka vänner, gå kurser och annat du vill kunna ta med hunden på. Du får lära dig hur du lägger upp din miljöträning över tid, och du får även tips på "life hacks" att använda i stunden. 

Vi går igenom:

  • Hur du bygger hundens självförtroende
  • Stress-signaler
  • Passivitetsträning (Att slappna av)
  • Filtträning
  • Ljudträning
  • Att läsa hunden för att se till att vi tränar på rätt nivå
  • Att skapa rätt förutsättningar för miljöträningen

Du får även en PDF om hundens mentala hälsa och stress.

All träning sker på hundens villkor och alla övningar anpassas efter individen. Du får personlig feedback så du kan fortsätta träna hemma på det sätt som passar just din hund.

Den här korta kursen är en bra komplettering till en vanlig valpkurs/unghundskurs, särskilt för dig med en högaktiv ras eller lättstressad individ. Alla åldrar är välkomna, men vi riktar in oss på valpar och unghundar.

(Vill du gå en längre kurs med samma inriktning rekommenderar jag Superdog!)

850,00 kr