SUPERDOG 1 [Start 4/6 kl 15.00]

Datum: Lördagar 4, 11, 18, 25/6
Tid: 15.00 - 16.15
Antal deltagare: Max 5
Förkunskapskrav: Inga, men hunden bör vara minst ca 4 mån.

Superdog är kursen som gör din hund till en superhjälte! I alla fall i hundens egna ögon.

Denna kurs passar alla - men främst osäkra hundar, unga hundar, mycket pigga hundar samt dig som vill ha mer variation på vad ni kan hitta på tillsammans, och dig som vill bli bättre på att läsa av din hunds kroppsspråk och känslor.


Osäkra hundar får en självförtroende-boost och du får kunskap om hur du hjälper din hund att våga.


Pigga hundar får hjälp att sakta ner, tänka efter och hålla koll på var alla fyra tassarna är, vilket både stressar ner och minskar risken för att hunden skadar sig.


Unga hundar får en bra grund att stå på för resten av livet vad gäller självförtroende, kroppskontroll och aktivering.


Du lär dig att läsa din hund, lägga träningen på rätt nivå, och anpassa aktivering och vila efter just ditt och din hunds liv.

Vi tränar på:

  • Självförtroende - Hur bygger man upp hundens självförtroende? Vilka misstag är vanliga när vi försöker stötta hunden? Hur ser man på hunden att träningen har rätt effekt? Alla övningar vi gör har fokus på att stärka hundens självförtroende.

  • Kroppsmedvetenhet - Har hunden koll på alla fyra benen? Att känna sig trygg i sin kropp hjälper med självförtroende, och god kroppskontroll minskar skaderisken i alla aktiviteter. Vi jobbar med övningar du lätt kan göra hemma utan massor av utrustning för att öka hundens kroppsmedvetenhet.

  • Aktivering - Du får lära dig att använda aktivering för att boosta hundens självförtroende, hur olika typer av aktivering påverkar hunden, och hur du kan planera vardagen för att den ska bli balanserad och hållbar på lång sikt.

  • Miljöträning - Vi låter hunden uppleva underlag och ljud som kan vara läskiga samtidigt som vi kopplar ihop det med något positivt.

  • Föremålssök - Lära hunden leta efter en leksak du gömt. Ett roligt alternativ till godissök som du kan göra på stora fält såväl som hemma i vardagsrummet.

  • Avslappning - Tips och tricks för att få hjälpa hunden att koppla av.

  • Kunskap om stress - Du får kunskap om vad stress egentligen är och hur du förebygger, upptäcker och hanterar stress hos din hund.

Läs mer om Superdog här!

Kort sagt är detta en otroligt rolig kurs som utvecklar teamkänslan mellan dig och din hund!

1 700,00 kr